• banner01

2023 Кина (Пекинг) Изложба за машински алати CIMT

2023 Кина (Пекинг) Изложба за машински алати CIMT

На 11-13 април 2023 година, продажниот и техничкиот тим за цементиран карбид на Жужоу Хуиџин ја посети изложбата за машински алати во Кина (Пекинг) CIMT 2023 година.

undefined

Вовед на изложба

2023 Кина (Пекинг) Изложба за машински алати CIMT, време на изложба: 10 април 2023 ~ 15 април, локација на изложбата: Кина-Пекинг-Округ Чаојанг патот Јуксианг бр. 88 - Меѓународен изложбен центар во Кина (сала Shunyi), спонзор: China Machine Tool Здружение на индустрија, циклус на одржување: на секои две години, изложбена површина: 135.000 квадратни метри, излагачи: 200.017 луѓе, бројот на изложувачи и брендови учесници достигна 1.500.

Кинеската меѓународна изложба за машински алати (CIMT) е основана од страна на Кинеската асоцијација за индустрија за машински алати во 1989 година. Се одржува секоја година. Тоа е најпрестижната меѓународна изложба за машински алати во Кина. (Меѓународен саем за машински алати во Чикаго) и JIMTOF (Јапонска меѓународна изложба за машински алати) се една од четирите главни светски изложби за машински алати. По 30 години, меѓународниот статус и влијанието на изложбата CIMT континуирано се подобруваат.


Стана важно место за меѓународна размена и трговија со напредна производствена технологија, платформа за прикажување на најновите достигнувања на технологијата за производство на модерна опрема и ветровито и барометар за напредокот на технологијата за производство на машини во мојата земја и развојот на машинскиот алат индустријата. Изложбата CIMT ги обединува најнапредните и најприменливите производи за машински алати во светот. За домашните купувачи и корисници тоа е меѓународна инспекција без одење во странство.


Опсег на изложба

Машински алати за обработка на метал: стругови, машини за вртење, машини за дупчење, машини за дупчење, машини за глодање, машини за брусење, машини за пила, машини за жлебови, плови, машини за обработка на запчаници, машини за свиткување, машини за стрижење, преси, машини за сечење на гас, машини за сечење воден млаз , машини за ласерско сечење , ЕДМ машински алати и центри за обработка и друга опрема за обработка


Алатки за обработка на метал: сите видови алати за обработка на метал, мерни алатки, тела, тела, алатки за склопување итн.

undefined

Додатоци и делови и опрема за машински алати: опрема за ракување со материјали, контролни мотори, опрема за пренос на енергија, хидраулични и пневматски компоненти, мазива и опрема за тестирање


Индустриска изложбена област: опрема за заварување, опрема за термичка обработка; бр.


Контролен систем и CAD/CAM: CNC систем, опрема за автоматизација, индустриски робот, производство со помош на компјутер, дизајн и софтвер, итн.



ВРЕМЕ НА ПОСТАВУВАЊЕ: 2023-04-23

Вашата порака